HIST脪RIA

El tennis de taula sempre ha tingut molta tradici贸 a聽Badalona.聽Ja a principis del segle XX es practicava el popular ping-pong en diversos locals d’aquesta localitat costanera, com el聽C铆rcol Cat貌lic, els Pares Carmelites, a Sant Josep o a la Cooperativa La Moral, per anomenar-ne alguns.

L’agost de 1938, en plena聽Guerra Civil, a l’Agrupaci贸 Excursionista de Badalona聽es va crear la secci贸 de “ping-pong”, amb un equip format per Josep Lleal, Francesc Garcia, Francesc Guardiola i Lloren莽 Mon茅s. Per貌 nom茅s dos anys despr茅s l’Agrupaci贸 va ser clausurada pel聽r猫gim franquista聽i els integrants de la secci贸 de tennis de taula van haver de repartir-se per altres locals badalonins.

Tamb茅 al Titus platja hi havia uns quants aficionats a la pala petita, encap莽alats per Ramon Fonoll脿 -qui acabaria sent campi贸 estatal- fins que un dia, al rebre la visita del president de la Federaci贸 Barcelonesa, el Sr. Tarruella, es van animar a federar-se i a competir.

Torneig de Festa Major (1954)

A mitjans dels anys 60 es cre脿 un nou club de tennis de taula al Carrer del Mar, al local de la聽Falange Espa帽ola, sobre el Cinema Verbena, fundat per Llu铆s Antoja, fill de l’aleshores alcalde聽Felip Antoja. Fins a finals dels 70 es van reunir all脿 diversos jugadors badalonins, entre ells alguns fundadors del聽CTT Badalona, com en Facundo Lagunas, en Josep Maria Nolis o en Llu铆s Farr茅s.

En pocs anys el club va anar amunt i va assolir la m脿xima categoria, fitxant a bons jugadors i al llavors seleccionador estatal, D铆az de Ceiro. Aquesta empenta va fer que l’Ajuntament fes construir un pavell贸 exclusiu per al Club Tennis Taula B茅tulo, situat al barri de聽Bufal脿, on es va jugar uns anys fins que els ve茂ns van prendre el pavell贸 per a altres activitats del barri.

Durant els anys 70 tamb茅 va n茅ixer a聽Canyet聽un nou club de tennis de taula a la Societat Cultural l’Oliva, on van jugar-hi, entre d’altres, Joan Red贸n, Pere Navarro, Joan Piera, Joaquim Guarch i Joan Maria Vilar贸. Al cap d’uns anys, per貌, van sorgir desavinences amb l’entitat i els palistes van haver de buscar un nou local on poder practicar el tennis de taula. Finalment, rondant el 1982, el聽Centre Excursionista de Badalona聽els va acollir, donant aix铆 una nova empenta a la secci贸聽de tennis de taula que ha durat fins al nou mil路lenni. El CEB va arribar a jugar a la Primera Divisi贸 Estatal, comptant amb els antics jugadors de l’Oliva i amb d’altres que es van anar formant.

Cartell del Campionat d’Espanya Infantil i Juvenil de 1987

L’any 1987 el Centre Excursionista juntament amb la Cooperativa La Moral varen organitzar el major esdeveniment de tennis de taula celebrat mai a Badalona: el Campionat d’Espanya Infantil i Juvenil, als pavellons de La Plana i Sant Josep.

A mitja d猫cada dels 90, Joan Piera va deixar el lideratge de la secci贸 i en Josep Maria Nolis en va prendre el relleu. De mica en mica la secci贸 va anar creixent i el senyor Facundo Lagunas es va comen莽ar a ocupar dels joves jugadors de l’entitat. Alguns d’aquests jugadors han arribat a despuntar a la Primera Divisi贸 Estatal, com en Pau Nolis, en Joan Red贸n, en Sergi Carn茅, o els m茅s joves 脌ngel Carri贸n i Marc Serra.

Punt i a part mereix en Pere Navarro Jr.,聽que ha arribat a jugar a la Superdivisi贸 Espanyola,聽a la Bundeslliga Alemanya,聽a la Lliga Francesa i ha estat seleccionat per la Selecci贸 Espanyola per a participar en competicions internacionals. Tamb茅 ha quedat Campi贸 d’Espanya i de Catalunya en diverses categories.

En aquests 煤ltims anys del Centre Excursionista es van anar guanyant t铆tols en categories de promoci贸 i de veterans. Es van obtenir un Subcampionat d’Espanya de dobles i un Subcampionat de Catalunya per equips a Bag脿 en veterans. Tot i no recollir grans 猫xits en les categories de base, cal destacar la incessant formaci贸 de joves jugadors i l’activa participaci贸 en totes les competicions territorials i catalanes, aix铆 com la participaci贸 en diversos campionats estatals.

L’any 2009 el Centre Excursionista va aconseguir un nou local cedit per l’Ajuntament, en el qual no hi tenia cabuda el tennis de taula i la secci贸 es va veure obligada a deslligar-se de l’entitat, creant aix铆 el nou Club Tennis Taula Badalona,聽mantenint el local del Carrer Sant Anastasi, on s’hi varen fer algunes reformes per optimitzar-hi la pr脿ctica de l’esport.

L’any 2010 el CTT Badalona va organitzar el primer Campionat de Catalunya per Comarques, celebrat al Poliesportiu de Casagemes, aconseguint un 猫xit organitzatiu i de participaci贸.